Keresőoptimalizálás

Ha szeretne több látogatót, ráadásul értékes látogatókat szerezni weboldalának a keresőoptimalizálás segítségére lesz célja eléréséhez, hiszen a keresőkből érkező látogatókat kifejezetten az a téma érdekli, amivel az Ön weboldala foglalkozik. Ha ezt témát olvassa már óriási lépést tett a látogatószerzésben, mert eljutott arra a szintre, hogy felismerje nem elég önmagában egy honlap, nem elég a szép design, sokkal fontosabb, hogy a keresőkkel (elsősorban a Google -lel) rákeresve a termékére vagy szolgáltatására az elsők között jelenjen meg a találatok között.
Miért érdemes a Google-re optimalizálni? Mert népszerűsége hazánkban 90% felett van. Vessen egy pillantást a grafikonra – azt hiszem, magárért beszél!

Google -  a legnépszerűbb keresőmotor

Google - a legnépszerűbb keresőmotor

A keresőoptimalizálás megfizethető, sőt éves viszonylatban sokkal olcsóbb és  hatékonyabb ez egyéb hirdetésekhez képest, ezért elsősorban egyéni vállalkozók valamint kis- és középvállalatok használják.

Több keresőoptimalizálással foglalkozó cég is azzal hirdeti tevékenységét, hogy garantálják, hogy az ügyfél weboldalát bizonyos szavakra az első  helyre juttatják el a Google természetes találati listáján.
Olvastam már olyan hirdetést is, melyben a keresőoptimalizáló cég  büszkén hirdeti hogy  “A Google-lal szokott beszélni vagy megállapodást kötni”. Persze, én meg Maci Lacival beszélgetek a Yellowstone Nemzeti Parkban. 🙂
Ezek nagyon csábítóan hangzanak, de szinte biztos hogy az együttműködés kudarcra van itélve. Lehet, hogy a cég a saját nevére előkelő helyen fog szerepelni, hiszen ott nincs konkurencia, de a többség nem a cég nevére, hanem sokkal inkább a cég tevékenységére, termékeire fog keresni. Egy keresőoptimalizáló cégnek, tanácsadónak sincs ráhatása Google, Yahoo! vagy a Live Search keresőjének működésére, adatbázisának tartalmára. A helyezést nem lehet garantálni, de azt igen, hogy jó keresőoptimalizálással honlapja az elsők között lesz.

Az AOL adatbázisa alapján többen végeztek a honlapok látogatottságát mérő statisztikát. Az eredmények azonosok voltak, miszerint a kereső emberek “lusták” és nagy részük az első oldalnál nem jut tovább, ott megtalálja, amit keres. Tehát, aki látogatót kíván szerezni a keresőktől, annak az első 20 találat, de inkább az első 10 találat közé kell beverekednie magát.

Ha a KAPCSOLAT menüpontba lévő űrlapon vagy e-mailben elküldi honlapjának címét, 1-2 napon belül ingyen átnézem honlapját, felmérem a konkurenciát és tájékoztatom a keresőoptimalizálási lehetőségekről.

keresobarat.weblap@gmail.com

Share and Enjoy:
  • Print
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.